Mariel Kolmschot Fotowerken - Home
Menu

Franca Garrelfs in VROUW (Telegraaf)

19 augustus 2015

Het is al weer even geleden dat ik Franca sprak om een afspraak te maken voor de fotoreportage in VROUW. We begrepen elkaar, omdat het over Alzheimer ging.  Mijn moeder is twee jaar geleden aan deze vreselijke ziekte overleden.

Franca Garrelfs (49) kreeg acht jaar geleden de schrik van haar leven toen haar man Freek, toen nog maar 56, de diagnose Alzheimer kreeg. Van de man die ze trouwde is vrijwel niets meer over, en dochters¬† Emma (16) en Marit (11) missen hun vader. We spraken af in het verpleeghuis waar Freek woont, om daar het hele gezin te fotograferen. Ik vond het weer zo confronterend om “achter gesloten deuren” te zijn. Maar het sterkte me enorm, dat ik iets heel dierbaars voor Franca en haar kinderen aan het maken was. Een bijzondere middag!

Archief