Mariel Kolmschot Fotowerken - Home
Menu

Dichtbij komen vraagt om vertrouwen

Ik heb altijd al met een foto- of filmcamera rondgelopen, maar ben pas in 2001, in het jaar waarin mijn eerste kind werd geboren, naar de fotovakschool gegaan. Het ging als vanzelf eigenlijk. Het beroep van fotograaf past me. De eerste keer dat ik bij het tijdschrift Kinderen op de redactie kwam, liep ik er weg met een opdracht. Zo ben ik de bladenwereld ingerold, een onderdeel van mijn werk waar ik nog steeds ongelooflijk veel energie uit haal.

Of ik nou zakelijk fotografeer, een familieportret maak of iemands levensverhaal in beeld vang; ik kom altijd (ook al is het maar voor eventjes) best dichtbij de mensen. Fotograferen is intiem. Ik heb de afgelopen 20 jaar de meest bijzondere, aangrijpende en ontroerende verhalen mogen horen, waar ik heel dankbaar voor ben. Met iedere shoot weer een beetje wijzer worden… Het is een bijkomstigheid van mijn werk waardoor ik er nog meer van geniet.

En al is een foto technisch nog zo goed, als ie mij niet raakt, verdwijnt ie in de prullenbak. Dat ‘raken’; daar doe ik het echt voor. Ik wil het beste, het mooiste in mensen vastleggen. En bij voorkeur zonder dat daar een lamp aan te pas komt – doe mij maar de kracht van daglicht.

My story