Mariel Kolmschot Fotowerken - Home
Menu

Nina Blom | Vriendin

25 juli 2022

De redactie van Vriendin vroeg me of ik Nina Blom wilde fotograferen. Ik zei direct ja! Jaren geleden heb ik Nina voor het eerst ontmoet en gefotografeerd.

Nina Blom is tot haar veertiende stelselmatig ziek gemaakt door haar moeder. Ze verzon of verergerde klachten voor haar en werd boos als ze niet tegen de dokter zei dat ze ergens pijn had, ook al was dat niet waar. Vanaf haar negende jaar hield ze haar thuis, Ze mocht niet naar school, vriendinnen mochten niet langskomen, ze moest op bed liggen, waardoor haar situatie kritiek werd. Op haar veertiende was ze bijna dood. Het is dankzij de oplettendheid van een kinderarts geweest dat ze op het nippertje uit huis werd gehaald. Na een lange revalidatie kon ze eindelijk haar eigen leven beginnen.

Hierover heeft ze een boek geschreven Je bent een verschrikkelijk kind. In het voorjaar van 2023 komt een graphic novel uit over het ware verhaal van Nina. Hiermee hoopt ze dat de kinderen die nu slachtoffer zijn vroegtijdig gezien en gered kunnen worden omdat professionals.

Lieve Nina, ons gesprek van toen is nog steeds heel dierbaar voor me. Plots scheen de zon, krachtiger dan ooit net als afgelopen shoot. Dankjewel, tot een volgende shoot!

Visagie: Tirzah Waasdorp

Archief