Mariel Kolmschot Fotowerken - Home
Menu

Els Stoker | Flair | 30 messteken

30 juli 2020

“30 messteken” vertelt Els als we voor de shoot voor Flair samen iets drinken. “Hij heeft haar met 30 messteken om het leven gebracht.” Even voel ik me heel licht worden. Maud (mijn dochter die mee is om te assisteren) en ik kijken elkaar aan. Kim, de zus van Els, is op 24 jarige leeftijd vermoord door haar ex-vriend Arjan. Els vertelt en wij luisteren en vragen. Over Arjan die gevangen zit maar vanwege Corona-crisis met Corona-verlof mag, terwijl verpleeghuizen sluiten. Dat hij alweer op Tinder te vinden is en in zijn profiel de vraag stelt: “ken je het verhaal van de schorpioen en de kikker.” We praten over het verschil tussen moord en doodslag en over de 6 en een half jaar gevangenisstraf. Ik begrijp hun woede en onmacht. Rob Stoker, de vader van Els heeft een boek geschreven over de hel waarin ze beland zijn. Het boek heet 30 Messteken, hoe de moord op Kim Stoker doodslag werd. Wat een verdriet, dit is LEVENSLANG… Dank je wel Els voor je openheid en je vertrouwen in ons. Deze shoot zal ik nooit vergeten!

Met dank aan @Maud Weber (assistente-fotograaf)

Archief